| Uporabnik | Objavi |
|
2:16 pm Maj 18, 2010
| admin
| | |
| Administrator
| prispevki4 |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima nas, ali uporabljate naravna čistila in kakšne so vaše izkušnje?
Katera naravna sredstva uporabljate Poznamo jih kar nekaj … limona, kis, sodabikarbona …
|
|
|
9:53 am Junij 7, 2010
| Maja
| | |
| Member | prispevki7 |
|
|
admin je povedal:
Pozdravljeni!
Zanima nas, ali uporabljate naravna čistila in kakšne so vaše izkušnje?
Katera naravna sredstva uporabljate Poznamo jih kar nekaj … limona, kis, sodabikarbona …
Živjo!
Najprej moram povedati, da mi je tale stran zelo všeč. Na njej je ogromno koristnih informacij, ki nam pomagajo pri domačih opravili :)
Jaz doma upoabljam v večini mešanico kisa (kis za vlaganje) z vodo, razmerje 1:1. V bistvu imam mešanico kar narejeno v posodici na sprej. Tako je le-ta vedno pri roki. S tem pa čistim vse od ogledal, oken, ploščic, umivalnikov, avto, lesena tla….
Za slednjo dam zelo malo kisa v vedro. Recimo za 3L vode, dam par kaplic kisa. In tla se lepo razmastijo in svetijo.
Tudi namesto mehčalca uporabljam kis. Obleke tako hranijo barvo dlje časa. Brisače pa so bolj vpojne in v večji meri služijo svojemu namenu – hitreje in boljše se z njo obrišeš ;)
|
|
|
10:39 am Junij 8, 2010
| Mojca
| | / | |
| Member | prispevki9 |
|
|
Živjo Maja
A vonj je pa ok? Se spere?
|
|
|
9:31 am Junij 10, 2010
| Mojca
| | / | |
| Member | prispevki9 |
|
|
no, zelo fajn je tudi limona
uporabljate jo lahko za različne stvari
za čiščenje hladilnika, posode, desk za rezanje
|
|
|
9:36 am Junij 10, 2010
| Mojca
| | / | |
| Member | prispevki9 |
|
|
no, na enem portalu sem zasledila, da je zlo uporabna kombinacija tudi kis, soda bikarbona in limona
s to kombinacijo sploh več ne rabiš kemičnih praškov
naredi mešanico-soda bikarbona in kis, ki bosta očistila skoraj vse! LImonin sok bo poskrbel za lesk in lep vonj
|
|
|
3:22 pm Junij 14, 2010
| BarbaraZ
| | |
| Member | prispevki6 |
|
|
Jaz sem pa prebrala, da je tudi kombinacija kisa in soli zelo učinkovita. Medtem ko kis poskrbi za vonj in pa razstapljanje/odstranjevanje madežev, sol deluje kot nekakšen piling za resno umazanijo, ki jo je potrebno zdrgniti dol s površin. Mogoče je v tem primeru potem boljša malo bolj groba sol pa vseeno- je za poskusit :)
Nič kemikalij pa dost čistoče :)
|
|
|
3:22 pm Junij 14, 2010
| BarbaraZ
| | |
| Member | prispevki6 |
|
|
Jaz sem pa prebrala, da je tudi kombinacija kisa in soli zelo učinkovita. Medtem ko kis poskrbi za vonj in pa razstapljanje/odstranjevanje madežev, sol deluje kot nekakšen piling za resno umazanijo, ki jo je potrebno zdrgniti dol s površin. Mogoče je v tem primeru potem boljša malo bolj groba sol pa vseeno- je za poskusit :)
Nič kemikalij pa dost čistoče :)
|
|
|
3:09 pm Marec 25, 2011
| soncnica
| | |
| New Member | prispevki2 |
|
|
jaz pa že skoraj leti dni uporabljam ekološka čistila Almawin, za pranje oblek, čiščenje posode, za okna, res so super čistila iz naravnih sestavnin…
|
|